Denk buiten de box…en ga steppen!

Een paard in conditie; dat is toch rondjes rijden in de binnenbak?
Think out of the box! Waarom niet eens wat anders? Zo blijft het afwisselend voor je paard en voor jou. Steppen met een paard of pony gaat prima. Zorg dat het paard netjes aan een lijn mee kan stappen en draven, wen hem of haar aan een step en daarna kun je op pad. Let wel altijd op de veiligheid; zorg dat het touw niet om het stuur kan wikkelen of om jezelf (brrr). En dan maar kilometers maken! Goed voor de conditie voor je paard en voor jou.

(Om te beginnen zijn die kleine vouwbare stepjes met in hoogte verstelbaar stuur erg handig; daar is het stuur zo klein van dat je makkelijker met één hand kunt sturen en je andere hand van het stuur af kunt halen om het paard goed te begeleiden. Bij de step op de foto is dat lastiger, omdat het stuur gaat wiebelen met één hand.)

Slotgracht

Bij een burcht hoort een slotgracht. Toch?
Of misschien niet… de grasjes zijn blij met water, maar teveel water hoeft nou ook weer niet. Gelukkig staan de pony’s hoog en droog en is het in de stal droog. Hoewel ze liever buiten in de regen blijven staan. Paarden blijven tenslotte vluchtdieren die hun omgeving graag overzien.

Dit is in één nacht gevallen! 2/3 Van de kruiwagen vol geregend! Als het wel eens hard regent is hij voor de helft vol. Dit was een bizarre hoeveelheid.