Blue bij de Ruiterburcht

Blue is zaterdag opgehaald. Hij komt het team van de Ruiterburcht versterken.
Blue is een lieve, brave pony. Een mooie mengelmoes: shetlander en nog wat. Hij kan tölten, dus waarschijnlijk met Ijslander. Een Shetijzer!

Blue komt uit de trailer en kijkt rustig om zich heen.
Nog even met een draadje er tussen… de andere pony’s heten hem welkom.

Na nog wat gekibbel en uitproberen is in de avond de tussendraad weggehaald en staan ze alle drie samen . Wel kunnen de kleintjes onder een draad doorkruipen om even bij de Haflinger weg te kunnen gaan als dat nodig is. Binky vond hem meteen lief en ze aten al snel samen van hun hooi.
De volgende dag een klein stukje de omgeving verkennen samen met Emma.

Blue

Spannend! We breiden de kudde van de Ruiterburcht uit met een lieve pony! Onze oudste dochter wil graag meer rijden en daarom zijn we op zoek gegaan naar een lieve, brave pony die al goed beleerd is. En we vonden Blue:

Meer over deze knappe lieverd horen en zien jullie binnen een week…

Betsie

Soms moet je keuzes maken… en die zijn moeilijk. Betsie kwam in mijn leven toen mijn jongste dochter een paar maanden oud was. Heerlijk hebben we gewandeld in de Schoorlse bossen en polder. Ze was nergens bang voor! Baby in de draagzak op mijn buik en Betsie aan een touwtje achter of naast mij. Je kunt je de leuke opmerkingen wel voorstellen.. Nu is ze oud genoeg om beleerd te worden en merk ik dat ik haar niet de tijd en aandacht kan geven die ze zo graag wil hebben en die ze verdient. Ze is zo leuk! Ik gun haar een huisje met mensen die wel tijd hebben en de kennis om haar op een positieve manier te beleren. Ze leert zoveel sneller met positieve bekrachtiging (zoals clickertraining). Voetjes geven deden we niet veel en vond ze lastig. Na 10 minuten oefenen houdt ze al zelf haar voetje omhoog! Wat ze nog lastig vindt is een singel omdoen; wat zou haar 1e ervaring hiermee toch geweest zijn? De eerste tijd was haar buik aanraken en poetsen ook een duidelijke ‘nee’. Soms zelf ‘hap’, maar nooit gemeen. Dat gaat al een stuk beter. En minder gras en langer op de paddock met hooi, daar doet ze het ook beter op. Lieve Bets, ik ga mijn best doen het huisje voor je te vinden dat je verdient!

Ochtendgloren…

Het uitzicht van de Ruiterburcht… Harlie vindt het ook prachtig, denk ik. Buiten zijn geeft sowieso al rust voor iedereen; mens en dier. Daarom staan de pony’s hier ook niet in een box. Ook niet voor heel even. Voor een evenwichtig en ontspannen paarden-leven hebben ze zelf de keus; binnen of buiten lopen. Lekker liggen in het zand of uitkijken over de omgeving.
Deze foto past helemaal bij de 11-November-sfeer…