Pony poets- en knuffelochtend een groot succes

De pony’s zijn heel blij met hun schoongepoetste vachten, nette manen en mooie vlechten. Blue, Binky en Harlie vonden alle aandacht erg leuk en we kijken samen terug op een gezellige en leerzame ochtend. De kinderen hebben geleerd welke soorten borstels er zijn, hoe je die gebruikt en waarvoor. Ook hebben ze geleerd om de signalen van het paard wat beter te lezen. Een halster om doen was nog best lastig; al die riempjes, ringen en gespen. Maar de pony’s waren geduldig.

Wil je ook een keer Blue, Binky of Harlie komen borstelen en wat leren over pony’s en hoe je met ze omgaat? Houd de website in de gaten voor nieuwe data of stuur een berichtje naar: noortje@ruiterburcht.nl

Knuffel- en poetsochend!

Vrijdag 21 februari 2020 10.00 -11.00 uur is er op de Ruiterburcht een pony knuffel- en poetsochtend. Je kunt een pony borstelen en vlechtjes maken (we gaan niet rijden). Je leert een pony veilig benaderen, een halster omdoen en vastzetten. Ook leer je meer over de verschillende soorten borstels en andere spullen. Mocht er tijd over zijn wandelen we nog een rondje door de paddock. Er is plek voor 4 tot 6 kinderen. Je kunt je aanmelden bij Noortje of via de mail noortje@ruiterburcht.nl Kosten vooraf voldoen: 5,- per kind.

Wandelen

Wandelen is heel, heel goed voor mensen. Kun je nagaan als je het wandelen combineert met paarden! Dan profiteer je van het goede van allebei. Dat lijkt mij een topcombinatie!

Door de paarden kom je helemaal in het hier en nu en verdwijnen alle grote- en kleine zorgen naar de achtergrond en het wandelen zorgt ervoor dat onze herinneringen, gedachten en gevoelens in een nieuwe context worden geplaatst. Verder nemen onze cognitieve vermogens enorm toe en worden we ons meer bewust van de omgeving (verhoging van onze sensibiliteit). Lopen geeft je een gevoel van welbevinden en geluk. Paarden doen dat ook, kortom we worden super weerbaar voor depressie en te snelle veroudering!

Ook wandelen met paarden? Klik op contact gegevens voor meer informatie.

Bron: Welingelichte kringen/NRC

Bob

Niet alleen de paarden hebben een rustgevende, therapeutische werking op mensen. Ook Bob, de stalkat, heeft zijn aandeel in het geheel. Samen met Emma heb ik de pony’s eten gegeven. Terwijl we staan te genieten van hun gekauw en de rust in de stal gaat Bob in het midden zitten en lijkt hetzelfde te doen. Ik merk het op en Emma gaat bij hem zitten. Bob heeft al helemaal zijn plekje gevonden bij zijn 3 grote vrienden! Prrrrrrrrrrrrrrrrr…