Activiteiten, diensten & prijzen

Activiteiten, diensten & prijzen

De Ruiterburcht volgt bij de maatregelen van de RIVM/overheid om samen Covid-19 onder controle te krijgen. De activiteiten vinden buiten of in de open stal plaats en kunnen daarom met wat aanpassingen gewoon doorgaan.
Was thuis uw handen en kom niet naar de Ruiterburcht bij klachten/koorts.

Wat kunnen we jou bieden op de Ruiterburcht?

* Sterker in je schoenen

* Anders leren met paarden

* Equitherapie & paardencoaching

* Ponyochtend voor mama’s en oma’s

* Pony start- en speelles

* Wandelen met een pony of paard


De Ruiterburcht biedt kinderen en volwassenen (onderwijs-)begeleiding, coaching en equitherapie op of naast het paard. De cliënt staat centraal bij de begeleiding op of naast het paard. Een paard wordt als co-therapeut ingezet bij de therapie of coaching. Er wordt gewerkt in een 1 : 1 setting en in sommige situaties juist in kleine groepjes. Wat geleerd wordt bij de pony’s werkt door in de dagelijkse praktijk! Soms krijgt u oefeningen voor thuis mee. Er zijn ook oefeningen om meer balans in uw leven te krijgen, meer rust en inzicht in jezelf. Op deze website vindt u alle informatie. U bent van harte welkom!


Wil je sterker in je schoenen leren staan met de Ruiterburcht?

Speciaal hiervoor bieden we een assertiviteits- en positiviteitprogramma voor kinderen met behulp van paarden en pony’s. Er wordt afwisselend gewerkt mét en zonder de pony’s. Er zijn opdrachten met uitdagingen en opdrachten om je ergens opmerkzaam op te maken. Bij de Ruiterburcht werken we in kleine groepjes. Het samen doorlopen van het proces en de leuke, afwisselende opdrachten en oefeningen is fijn. Na afloop van het programma neem je een werkboekje mee naar huis vol ervaringen en stappen die je zelf gezet hebt.
Leeftijd vanaf een jaar of 8.

Onderwerpen zijn o.a.:
* Positiviteit
* Ontspanning & loslaten
* Uitdaging & verandering
* Jezelf en de ander


Let op, we starten binnenkort:
29 augustus of bij voldoende aanmeldingen.

Leesproblemen en/of dyslexie?
Meer plezier in lezen krijgen?

Spelen en leren tegelijk! Oefeningen op (beginnend) leesgebied met behulp van een vierbenige assistent. Loopt je kind vast met het leren lezen? Soms moet een cirkel worden doorbroken of de stof gewoon op een andere manier aangeboden worden. Leren lezen doe je met je hele lijf.
Oefeningen samen met en op pony’s zijn daar bij uitstek geschikt voor!
Wij bieden hulp en begeleiding bij leesproblemen en/of (mogelijke-) dyslexie. Er is jarenlange ervaring met o.a. Taal in Blokjes, Spreekbeeld en een stappenplan om direct thuis en bij de Ruiterburcht aan de gang te gaan om het lezen te verbeteren en meer plezier te krijgen in lezen. Ook voor kinderen uit groep 4 en hoger.

Moeite met rekenen? De tafels?
Oefenen met de fijne of grove motoriek?

Dat kun je oefenen met de pony’s van de Ruiterburcht! Verder kun je naast taal en lezen denken aan: rekenen, aardrijkskunde, motoriek, sociaal, emotioneel, etc.

Equitherapie & coaching

Paarden zijn enorm gevoelige dieren. Ze leven in het hier en nu en houden zich niet bezig met de problemen van vorige week of die nog komen zullen. Ze kunnen mensen een spiegel voorhouden. Word je bewust van je eigen kracht en valkuilen door middel van oefeningen met de paarden en pony’s. Sterker staan en meer zelfvertrouwen opbouwen; dat kan heel goed met pony’s! Ook als je nog geen ervaringen hebt met paarden kun je Equitherapie krijgen.

Meer lezen over faalangst?

Een artikel over faalangst, wat het is en wat je voor je leerlingen of voor jezelf kunt doen lees je hier. Voor nu is er naast dit artikel een kaart beschikbaar met een korte opdrachten en tips waar je NU mee aan de gang kunt gaan. Klik hier om te mailen en ik mail de Faalangstkaart gratis naar je toe.

Paarden- en ponyochtend voor mama’s en oma’s.

Een fijne paardenochtend voor jezelf, even zonder kinderen of kleinkinderen of man, etc. Poetsen, knuffelen, wandelen, spelen en/of oefeningen doen.

Heeft u vroeger paard gereden of zelf een pony gehad als kind?
Wilt u deze geweldige dieren weer eens zien en niet op paardrijles op een manege? Kom dan op vrijdagochend naar de Ruiterburcht!
Natuurlijk is deze ochtend ook voor vrouwen zonder kinderen die zin hebben in een activiteit voor henzelf.

Wil je dat de eerste stappen in de paardenwereld voor je kind veilig en paardvriendelijk zijn? Kom kennis maken met onze pony’s!

Door middel van spel leren kinderen het best! Daarom gaat op de Ruiterburcht alles spelenderwijs als de kinderen leren omgaan met pony’s. Hierbij voert veiligheid de boventoon. De kinderen leren hoe je rustig, respectvol en veilig met deze dieren om kunt gaan. Het begint met het observeren van de pony’s onderling; hoe gaan zij met elkaar om? Daarna wordt er voorzichtig contact gemaakt met de dieren. Het rijden is minder belangrijk, maar wordt spelenderwijs meegenomen.
Zelf de pony ophalen, halster omdoen, vastzetten, knuffelen en verzorgen; alles wordt meegenomen en geleerd. Voor de ridders en prinsessen is de Ruiterburcht de juiste plek: hier kun je een fijne start maken met het leren omgaan met pony’s!


Vertrouwen in paarden en pony’s kwijt?
Gaat je kind op les en moet je helpen poetsen en opzadelen en zie je dat helemaal niet zitten? Kom oefenen!

Grote mensen die graag meer vertrouwen willen krijgen in paarden zijn zeker welkom bij de pony’s van de Ruiterburcht. Blue bijvoorbeeld is een lieve en erg aanhankelijke pony die de drempel graag wat lager voor je maakt. Harlie wil je graag laten oefenen hoe je een hoofdstel om doet en een zadel vast moet maken en waar je op moet letten bij de omgang met paarden en pony’s.

Meer buiten zijn en in de natuur

Iedereen zou op zijn tijd wat tijd moeten doorbrengen in het groen. Het liefst wandelend door het bos of de groene polder, langs de zee over het strand.
De natuur werkt ontspannend. Groen om je heen alleen al doet dat met je.
Als je in een stad woont en je hebt een klein tuintje, dan nog kun je je omringen met groen. Zet potten met prachtige struikjes en planten neer en ga er lekker zitten lezen.
Of maak een mini moestuin! Op internet is daar heel veel informatie over te vinden.

Of je boekt een wandeluurtje bij de Ruiterburcht! Het rustige, zich steeds herhalende geluid van de hoeven op de weg of het gras is een heel rustgevende ervaring.
Het zorgt ervoor dat je in het ‘nu’ blijft. Je zorgen en overpeinzingen verdwijnen een uurtje naar de achtergrond. Heerlijk ontspannen en opgefrist ga je weer naar huis.

Klik hier om een wandeling met pony Binky of Blue te boeken!
Deze wandelingen zijn altijd onder begeleiding. Je kunt ervoor kiezen om onderweg mindful in stilte te wandelen of meer te horen over de omgang met en de verzorging van de pony’s.
De kosten zijn 17,50 per uur (per persoon).

Persoonlijke begeleiding
Staat jouw specifieke hulpvraag er niet tussen? Wij horen graag waar we jou nog meer mee op weg kunnen helpen, dus schroom niet om te mailen of te bellen! Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak! Hier kun je je aanmelden voor de verschillende activiteiten: Aanmeldformulier.

Prijzen & data
Inclusief BTW

Sterker in je schoenen met de Ruiterbucht Workshop (2 tot 4 kinderen):
17,50

Sterker in je schoenen met de Ruiterburcht (8 keer, 2 tot 4 kinderen):
165 euro per persoon
Let op, we starten wanneer er voldoende aanmeldingen zijn vanaf: 29 augustus 2020

Sterker in je schoenen met de Ruiterburcht (6 keer, 2 tot 4 kinderen):
127 euro per persoon

Equitherapie en coaching (individueel), kinderen (1 uur):
50 euro per persoon

Equitherapie en coaching (individueel): volwassenen (1 uur):
60 euro per persoon

Mama en oma ochtend
12,50 per uur per persoon

Pony-startlessen in een groepje (2 tot maximaal 4 kinderen, 1 uur):
12,50 per persoon

Privé pony-startlesje kinderen:
30 minuten: 12,50 pp
45 minuten: 18,75 pp

Start-les omgaan met pony’s & paarden voor volwassenen (30 minuten):
25 euro per persoon

Wandelen onder begeleiding (45 – 60 minuten):
17,50 euro per persoon