Activiteiten & diensten

In verband met Covid-19 zijn er helaas voorlopig geen activiteiten op de Ruiterburcht.

Wat kunnen we jou bieden op de Ruiterburcht?

* Pony startles
* Vertrouwen in paarden en pony’s
* Taal en lezen; leren met paarden
* Equitherapie & paardencoaching

De Ruiterburcht biedt kinderen en volwassenen (onderwijs-)begeleiding en equitherapie op het paard.

De cliënt staat centraal bij de begeleiding op of naast het paard. Een paard wordt als co-therapeut ingezet bij de therapie of coaching.

Er wordt gewerkt in een 1 : 1 setting en in sommige situaties juist in kleine groepjes.

Wat geleerd wordt bij de pony’s werkt door in de dagelijkse praktijk!

Op deze website vindt u alle informatie. U bent van harte welkom!

Kennis maken met pony’s.
Door middel van spel leren kinderen het best! Daarom gaat op de Ruiterburcht alles spelenderwijs als de kinderen leren omgaan met pony’s. Hierbij voert veiligheid de boventoon. De kinderen leren hoe je rustig, respectvol en veilig met deze dieren om kunt gaan. Het begint met het observeren van de pony’s onderling; hoe gaan zij met elkaar om? Daarna wordt er voorzichtig contact gemaakt met de dieren. Het rijden is minder belangrijk, maar wordt spelenderwijs meegenomen.
Zelf de pony ophalen, halster omdoen, vastzetten, knuffelen en verzorgen; alles wordt meegenomen en geleerd. Voor de jongste riddertjes is de Ruiterburcht de juiste plek: hier kun je een fijne start maken met het leren omgaan met pony’s!

Vertrouwen in paarden en pony’s
Grote mensen die een beetje bang zijn voor paarden en hieraan willen werken zijn ook welkom bij de pony’s van de Ruiterburcht. Binky bijvoorbeeld is een kleine, witte Shetlander die de drempel graag wat lager voor je maakt.

Taal en lezen; leren met paarden!
Spelen en leren tegelijk! Oefeningen op beginnend leesgebied met behulp van een vierbenige assistent. Loopt je kind vast met het leren lezen? Soms moet een cirkel worden doorbroken of de stof gewoon op een andere manier aangeboden worden. Door mijn beroep als leerkracht in het basisonderwijs is er veel mogelijk (taal, lezen, rekenen, motoriek, sociaal, emotioneel… enzovoorts).

Equitherapie
Paarden zijn enorm gevoelige dieren. Ze leven in het hier en nu en houden zich niet bezig met de problemen van vorige week of die nog komen zullen. Ze kunnen mensen een spiegel voorhouden. Word je bewust van je eigen kracht en valkuilen door middel van oefeningen met de paarden en pony’s. Sterker staan en meer zelfvertrouwen opbouwen, dat kan heel goed met pony’s! Ook als je nog geen ervaringen hebt met paarden kun je Equitherapie krijgen.

Staat jouw specifieke hulpvraag er niet tussen? Ik hoor graag waarmee ik je nog meer op weg kan helpen, dus schroom niet om te mailen of te bellen!

Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!

Prijzen
Pony-startlessen in een groepje (2 tot 4 kinderen): 12,50 per persoon
Privé pony-startlesje kinderen (1 uur): 25 euro per persoon
Grondwerkles kinderen, 30 minuten: 17,50
Startles omgaan met pony’s voor volwassenen: 25 euro per 30 minuten
Equitherapie en coaching (individueel), kinderen (1 uur): 50 euro
Equitherapie en coaching (individueel): volwassenen (1 uur): 60 euro

Nu: **** 50% introductiekorting! ****