Activiteiten, diensten & prijzen

Activiteiten, diensten & prijzen

De Ruiterburcht volgt de maatregelen van de RIVM/overheid om samen Covid-19 onder controle te krijgen.

Wat kunnen we jou bieden op de Ruiterburcht?
>>>> De activiteiten op de Ruiterburcht hebben een coachend- dan wel therapeutisch karakter <<<<<

* Sterker in je schoenen
* Anders leren (met of zonder paarden)
* Huiswerkbegeleiding
* Equitherapie & paardencoaching
* Pony start- en speelles
* Wandelen met een pony of paard

De Ruiterburcht biedt kinderen en volwassenen (onderwijs-)begeleiding, coaching en equitherapie op of naast het paard. Het kind of de cliënt staat centraal bij de begeleiding op of naast het paard. Een paard wordt als co-therapeut ingezet bij de therapie of coaching. Er wordt gewerkt in een 1 : 1 setting en in sommige situaties juist in kleine groepjes. Wat geleerd wordt bij de pony’s werkt door in de dagelijkse praktijk! Soms krijgt u oefeningen voor thuis mee. Er zijn ook oefeningen om meer balans in uw leven te krijgen, meer rust en inzicht in jezelf. Op deze website vindt u alle informatie. U bent van harte welkom!


Wil je sterker in je schoenen leren staan met de Ruiterburcht?

Speciaal hiervoor bieden we een assertiviteits- en positiviteitsprogramma voor kinderen met behulp van paarden en pony’s. Er wordt afwisselend gewerkt mét en zonder de pony’s. Er zijn opdrachten met uitdagingen en opdrachten om je ergens opmerkzaam op te maken. Bij de Ruiterburcht werken we in kleine groepjes. Het samen doorlopen van het proces en de leuke, afwisselende opdrachten en oefeningen is fijn. Na afloop van het programma neem je een werkboekje mee naar huis vol ervaringen en stappen die je zelf gezet hebt.

Onderwerpen zijn o.a.:
* Positiviteit
* Ontspanning & loslaten
* Uitdaging & verandering
* Jezelf en de ander

We maken hierbij ook gebruik van de methode Schateiland Expeditie Dit is een methode waarin de deelnemers een schatkaart van hun binnenwereld ontwerpen. Want je eigen schateiland maken, in coaching, een workshop of een training  is zo’n mooie manier om krachten, mogelijkheden, struikelblokken en oplossingen daarvoor in kaart brengen..! Voor kinderen is het uitnodigend om zichzelf creatief te uiten in plaats van alleen alleen via praten zichzelf onder woorden te brengen. Schateiland Expeditie mag alleen gegeven worden door gecertificeerde trainers.

Let op, we starten binnenkort en bij voldoende aanmeldingen (minimaal 2 kinderen)! Aanmeldformulier.

Leesproblemen en/of dyslexie? Meer plezier in lezen krijgen?

Spelen en leren tegelijk! Oefeningen op (beginnend) leesgebied met behulp van een vierbenige assistent. Loopt je kind vast met het leren lezen? Soms moet een cirkel worden doorbroken of de stof gewoon op een andere manier aangeboden worden. Leren lezen doe je met je hele lijf.
Oefeningen samen met en op pony’s zijn daar bij uitstek geschikt voor!
Wij bieden hulp en begeleiding bij leesproblemen en/of (mogelijke-) dyslexie. Er is jarenlange ervaring met o.a. Taal in Blokjes, Spreekbeeld en een stappenplan om direct thuis en bij de Ruiterburcht aan de gang te gaan om het lezen te verbeteren en meer plezier te krijgen in lezen. Ook voor kinderen uit groep 4 en hoger.
Aanmeldformulier sessie Equitherapie

Moeite met rekenen? De tafels?
Oefenen met de fijne of grove motoriek?

Dat kun je oefenen met de pony’s van de Ruiterburcht! Verder kun je naast taal en lezen denken aan: rekenen, aardrijkskunde, motoriek, sociaal, emotioneel, etc. Ook begeleiding bij het maken van huiswerk is mogelijk op de Ruiterburcht.
Aanmeldformulier sessie Equitherapie en andere begeleiding!

Equitherapie & coaching

Paarden zijn enorm gevoelige dieren. Ze leven in het hier en nu en houden zich niet bezig met de problemen van vorige week of die nog komen zullen. Ze kunnen mensen een spiegel voorhouden. Word je bewust van je eigen kracht en valkuilen door middel van oefeningen met de paarden en pony’s. Sterker staan en meer zelfvertrouwen opbouwen; dat kan heel goed met pony’s! Ook als je nog geen ervaringen hebt met paarden kun je Equitherapie krijgen.
Aanmeldformulier sessie Equitherapie

Meer lezen over faalangst?

Een artikel over faalangst, wat het is en wat je voor je leerlingen of voor jezelf kunt doen lees je hier. Voor nu is er naast dit artikel een kaart beschikbaar met een korte opdrachten en tips waar je NU mee aan de gang kunt gaan. Klik hier om te mailen en ik mail de Faalangstkaart gratis naar je toe of klik hier voor een foto ervan.

Wil je dat de eerste stappen in de paardenwereld voor je kind veilig en paardvriendelijk zijn? Kom kennis maken met onze pony’s!

Door middel van spel leren kinderen het best! Daarom gaat op de Ruiterburcht alles spelenderwijs als de kinderen leren omgaan met pony’s. Hierbij voert veiligheid de boventoon. De kinderen leren hoe je rustig, respectvol en veilig met deze dieren om kunt gaan. Het begint met het observeren van de pony’s onderling; hoe gaan zij met elkaar om? Daarna wordt er voorzichtig contact gemaakt met de dieren. Het rijden is minder belangrijk, maar wordt spelenderwijs meegenomen. Zelf de pony ophalen, halster omdoen, vastzetten, knuffelen en verzorgen; alles wordt meegenomen en geleerd. Voor de ridders en prinsessen is de Ruiterburcht de juiste plek: hier kun je een fijne start maken met het leren omgaan met pony’s! We werken tevens aan het sociale- en/of emotionele aspect. Indien er speciale doelen zijn kunnen we die van tevoren bespreken en meenemen in de lessen.
Aanmeldformulier ponyspelletjes!


Vertrouwen in paarden en pony’s kwijt?
Gaat je kind op les en moet je helpen poetsen en opzadelen en zie je dat helemaal niet zitten? Kom oefenen!

Grote mensen die graag meer vertrouwen willen krijgen in paarden of in het algemeen zijn zeker welkom bij de pony’s van de Ruiterburcht. Blue bijvoorbeeld is een lieve en erg aanhankelijke pony die de drempel graag wat lager voor je maakt. Harlie wil je graag laten oefenen hoe je een hoofdstel om doet en een zadel vast moet maken en waar je op moet letten bij de omgang met paarden en pony’s. We gaan lekker wandelen of spelletjes doen met de pony’s.
Aanmeldformulier vertrouwen opbouwen!

Meer buiten zijn en in de natuur

Iedereen zou op zijn tijd wat tijd moeten doorbrengen in het groen. Het liefst wandelend door het bos of de groene polder, langs de zee over het strand. De natuur werkt ontspannend. Groen om je heen alleen al doet dat met je. Als je in een stad woont en je hebt een klein tuintje, dan nog kun je je omringen met groen. Zet potten met prachtige struikjes en planten neer en ga er lekker zitten lezen. Of maak een mini moestuin! Op internet is daar heel veel informatie over te vinden. Of je boekt een wandeluurtje bij de Ruiterburcht! Het rustige, zich steeds herhalende geluid van de hoeven op de weg of het gras is een heel rustgevende ervaring. Het zorgt ervoor dat je in het ‘nu’ blijft. Je zorgen en overpeinzingen verdwijnen een uurtje naar de achtergrond. Heerlijk ontspannen en opgefrist ga je weer naar huis.
Klik hier om een wandeling met pony Binky of Blue te boeken!
Deze wandelingen zijn altijd onder begeleiding. Je kunt ervoor kiezen om onderweg mindful in stilte te wandelen of meer te horen over de omgang met en de verzorging van de pony’s. De kosten zijn 17,50 per uur (per persoon).
Aanmeldformulier wandeling

Persoonlijke begeleiding
Staat jouw specifieke hulpvraag er niet tussen? Wij horen graag waar we jou nog meer mee op weg kunnen helpen, dus schroom niet om te mailen of te bellen! Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak! Hier kun je je aanmelden voor de verschillende activiteiten: Aanmeldformulier.

Prijzen & data
Inclusief BTW!

Kennismakingsgesprek via de mail of telefoon:
Gratis.

Intake coaching of therapie op de Ruiterburcht: (ongeveer 60 minuten)
50 euro.

Equitherapie en coaching (individueel), kinderen (1 uur):
50 euro per persoon

Equitherapie en coaching (individueel): volwassenen (1 uur):
60 euro per persoon

Sterker in je schoenen met de Ruiterbucht – Workshop (2 tot 4 kinderen):
17,50 per persoon
Sterker in je schoenen met de Ruiterburcht (8 keer, 2 tot 4 kinderen):
165 euro per persoon

Ponyspel, groepje van 2 tot maximaal 4 kinderen:
90 minuten: 15,00 per persoon
Ponyspel, kind, privé:
30 minuten: 12,50 pp
45 minuten: 18,75 pp

Huiswerkbegeleiding op de Ruiterburcht tussen de dieren:
20 euro per persoon per uur

Omgaan met pony’s & paarden met meer zelfvertrouwen voor volwassenen (1 uur):
25 euro per persoon

Wandelen onder begeleiding (ongeveer 1 uur):
17,50 euro per persoon