De pony’s

De pony’s

Harlie
Een prachtige haflinger van 9 april 2000. Hij loopt zowel onder het zadel als voor de koets. Harlie houdt erg van kriebelen en aandacht. Harlie is heel soms een druktemaker en daardoor (nog) niet geschikt voor beginners.

Blue
Blue is een mixje van ongeveer 118 cm hoog. Hij heet officieel Orlando. Blue is geboren op 12 juli 2005. Sinds 23 november 2019 bij ons.
De eerste indruk is dat hij heel betrouwbaar is. Hij loopt goed mee met de begeleider en kijkt nergens van op. Hij houdt erg van knuffelen en ritsen open maken.

Binky
Een lieve, rustige en helemaal witte pony van 1 januari 2003. Waarschijnlijk is Binky een Shetlander of een mixje; in zijn paspoort staat gewoon ‘pony’. Hij is in ieder geval super lief en betrouwbaar onder het zadel. Maar vergis je niet; want op buitenrit kan hij behoorlijk doorlopen!

Paarden buiten houden
De pony’s lopen het hele jaar door dag en nacht buiten. Ze kunnen schuilen in een grote stal en krijgen hooi uit slowfeeders met netten. Door hun water helemaal aan het andere eind van de paddock te zetten worden ze gestimuleerd om de hele dag (en nacht) heen en weer te lopen. Als je goed kijkt zie je dan ook een pad uitgesleten in de paddock. Wie ontdekt welke van de pony’s dat pad vaak juist niet neemt, maar een andere weg kiest?

Ze zijn allen onbeslagen (geen ijzers onder de hoeven) en zorgen zelf voor super sterke hoeven door veel over de harde ondergrond te lopen.
Rollen en slapen doen ze op het zachte zand en als de grond droog genoeg is mogen ze op het gras. Er zijn takken om mee te spelen of aan te knabbelen.
De mest wordt elke dag weggehaald, zodat de kans op wormbesmetting zo klein mogelijk is. Ook blijven de paddock en de wei zo schoon en netjes. De pony’s voelen zich het fitst met genoeg hooi en heel beperkt gras. Een goed zoutblok en af en toe een handje vitaminebrokjes zorgen voor de overige mineralen en vitamines.

Meer informatie over paarden en de manier waarop wij ze houden: www.paardenbuitenhouden.nl

Wil je vrijblijvend kennis maken met deze lieve pony’s?
Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!