Knuffel- en poetsmiddag!

Binnenkort start de Ruiterburcht met een pony knuffel- en poetsmiddag of ochtend!
Je kunt dan kennis maken met de pony’s, ze knuffelen en lekker borstelen.
Misschien wil je wel mooie vlechtjes maken?

Houd de website in de gaten voor de datum!

Mijn haar moet echt nodig in model gemaakt worden…

Around the roundpen

.. zeg maar: rond een rondje!

Raak de target met je neus.

Trainen met Harlie is leuk! Met Harlie doe ik onder andere targettraining. De target is in dit geval een kinderschep. Hij moet de target aanraken of volgen en als hij het goed doet krijgt hij een beloning. Door het moment dat hij iets goed doet (of op de goede weg is) aan te geven met een ‘klik’ (clickertraining) of in ons geval ‘yes’ weet Harlie dat wat hij op dat moment doet het juiste is. Hij wordt er hyper enthousiast van! Harlie kent het clickertrainen al enkele jaren en kan:

* Iets aanraken op commando

* Een pion oppakken van de grond én aan mij geven

* Bijna de buiging

* Ergens op gaan staan (een verhoging of een stip op de grond)

* Opzij

* Achteruit

* ..en nog veel meer!

Bij het rijden en trainen gebruik ik clickertraining ook. Positief belonen werkt in mijn ogen beter bij leren dan negatief. Ook met druk werken is in wezen negatief: het paard wil het ontwijken en gaat opzij Je kunt dieren heel veel leren met belonen; denk aan dolfijnen en honden. Met paarden kun je net zoveel bereiken en het maakt de trainingen een stuk leuker en veiliger. Veiliger? Ja, het is fijner met een vluchtdier te werken dat graag bij je wil zijn en met je wil werken dan een vluchtdier dat ook daadwerkelijk wil vluchten.

Op bovenstaande foto’s werk ik met Harlie in een omgekeerde roundpen. Ik sta ik het midden en hij loopt er omheen. Hij kan dus kiezen om mee te werken of weg te lopen. Harlie volgt de target en later leert hij er achteraan te lopen zonder hem te raken. De laatste minuut lukte het zelfs in draf en gaf hij een paar pasjes galop cadeau! Mijn doel is de roundpen weg te laten en in hem in vrijheid om mij heen te laten stappen, draven en galopperen. En wat we nog meer bedenken..

Volg de target in draf.