Contactgegevens & Referenties

Contactgegevens & Referenties

Mailadres
noortje@ruiterburcht.nl

Telefoonnummer
+31683858407

Adres, locatie Ruiterburcht:
Rustenburgerdijk 2
1645 RB Rustenburg (Ursem)

KvK: 76139735
BTW: NL003050017B47
Collectief Alternatieve Therapeuten: BO nr.: CL4049-23-09-20

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dat kan ook via het contactformulier.
Aanmelden voor een activiteit kan direct hier: aanmelden.
Volg ons ook op Facebook en op Instagram!

Referenties:

‘Ik vond het een mooi mini-avontuur met uitdagende werkvormen en lieve coaches. Met de paarden naar je binnenwereld toe was heel verrijkend. En dat vervolgens visualiseren met een intuïtieve krijttekening, superleuk. Weer mooie inzichten rijker, thanks!!’ Karuna, 2023

‘De Ruiterburcht heeft erg lieve pony’s waar kinderen veilig en in alle rust mee kunnen knuffelen. Noortje is rustig en heeft veel geduld en ervaring met kinderen. Mijn dochter vond het geweldig om Blue te poetsen, met hem te wandelen en er even op te zitten. Noortje kijkt ook goed naar het welzijn van haar pony’s. Ze heeft een mooie plek waar ze voldoende ruimte hebben om vrij te bewegen en kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen staan.‘ Rianne Beentjes, dierfysiotherapeut, 2022.

‘De Ruiterburcht is een fijne plek in de natuur, waar Noortje samen met de paarden zorgt voor spiegelen en verbinden. Noortje leest het gedrag van de paarden en vertaalt dit naar adviezen en hints om je weg weer te vinden. De lieve paarden op zich zijn al een feestje.’ Monique, december 2022

‘Ik heb bij Noortje een coachingstraject gevolgd met haar paarden. 
Zij heeft een mooie plek met prachtig uitzicht en veel ruimte voor de paarden. In de stal is een fijne plek om in gesprek te gaan en oefeningen te doen. We hebben gekeken naar mijn kernkwaliteiten en wat daar de uitdagingen van zijn. Ik heb verschillende oefeningen met Harlie, Blue en Binky gedaan in de bak met pionnen. Door op verschillende manieren te handelen, reflecteren de paarden, waardoor je kon zien welk gedrag mijn valkuil was. Je krijgt als het ware een spiegel voor. Noortje begeleidt dit door vragen te stellen, om zodoende dieper na te denken over het hoe en waarom en je gedrag inzichtelijker te maken. Ik weet nu welke vervolgstappen ik moet zetten. Ik heb het elke keer ervaren als een fijne sessie en voelde mij er na erg ontspannen.
‘ * Monique Augustus 2020 *

‘Onze dochter is 8 keer bij jou geweest met de hulpvraag om goed na te denken op momenten dat het in haar hoofd te vol raakt en ze het niet meer kan overzien. Wij hebben gemerkt dat ze rustiger reageert wanneer wij iets uitleggen of bespreken met haar. Ze denkt beter na over vriendschappen en de waarde hiervan. Ze kan beter haar geduld bewaren. Wij hebben gezien dat ze bewustere keuzes maakt in wat ze wel en niet wil. Ze vraagt op school steeds meer hulp voor verduidelijking wanneer ze vastloopt wanneer ze iets niet snapt. Wij hebben een duidelijke vooruitgang geconstateerd en zijn blij met jouw ondersteuning. Ze ging graag naar je toe en heeft er heel veel plezier in gehad.’ November 2020 *anoniem

Wil je dit ook? Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!

Huisregels & afspraken:

Om de veiligheid binnen een open en speelse paardenomgeving te kunnen waarborgen, hebben we hieronder enkele regels voor u en uw kind(eren).

Natuurlijk doen we rustig en vriendelijk tegen de dieren en praten we op een normale toon in de buurt van de paarden.

Kinderen mogen nooit zonder begeleiding tussen de paarden lopen. Tijdens de sessies mag dit alleen op aanwijzing van de medewerkers van de Ruiterburcht.

Bij het werken met de paarden (er naast en/of erop) wordt er een cap gedragen. Neemt u die zelf mee. Eventueel is er een cap te leen.

Zorg voor kleding die past bij het weer en stevige schoenen of laarzen.
Bij code oranje of rood van het KNMI gaat de les of sessie niet door en kunnen we een afspraak op een ander tijdstip maken.

De paarden hebben een speciaal dieet en mogen daarom niet gevoerd worden zonder toestemming. Ook kunnen zij happerig worden door het zomaar uit de hand voeren. Door ‘zomaar’ te voeren wordt verder het effect van de clickertrainingen teniet gedaan.
  
Honden liever niet op het terrein (tenzij in de auto of na overleg).

Roken is niet toegestaan wegens brandgevaar.

Volg altijd de aanwijzingen van de mensen van de Ruiterburcht op.

Bent u verhinderd? De afspraak dient 24 uur voor aanvang afgezegd te worden, anders wordt het bedrag in rekening gebracht.

Door het maken van een afspraak bij de Ruiterburcht gaat u akkoord met bovenstaande.

Schatgravers trainer
Kompasvinder trainer