De pony’s van de Ruiterburcht

De pony’s van de Ruiterburcht

De pony’s en paarden en hoe wij ze houden

Blue
Blue is een pony van ongeveer 117 cm hoog. Hij heet officieel Orlando, maar is Blue genoemd vanwege zijn twee blauwe ogen. Blue is geboren op 12 juli 2005. Sinds 23 november 2019 bij ons.
Hij is een lief boefje. Hij loopt goed mee met de begeleider, als je tenminste zeker bent van je zaak! Hij houdt erg van knuffelen en ritsen open maken.

Binky
Een lieve, rustige en helemaal witte pony van 1 januari 2003. Waarschijnlijk is Binky een Shetlander of een mixje; in zijn paspoort staat gewoon ‘pony’. Hij is in ieder geval super lief en betrouwbaar onder het zadel. Maar vergis je niet; want op buitenrit kan hij behoorlijk doorlopen!

Mabel
Mabel komt van een manege uit de buurt en mocht hier na een korte vakantie blijven. Ze heeft zo’n 15 jaar manegelessen gelopen en mag nu bij ons wat rustiger aan komen doen.
Haar tanden en kiezen zijn ook al oud en hooi eten gaat daarom moeizaam.
Mabel krijgt 2x per dag een hele grote emmer slobber!

Harlie
Een prachtige haflinger van 9 april 2000. Hij heeft zowel onder het zadel als voor de koets gelopen. Harlie houdt erg van kriebelen en aandacht. Harlie is heel soms een druktemaker, vooral als iemand van zijn kudde op pad gaat zonder hem. Harlie is zo’n beetje met pensioen. Hij doet wel mee met de Ponyclub, coaching en wordt nog getraind om soepel te blijven. Ook wordt er soms nog door kinderen heel rustig op hem gereden.

Wil je vrijblijvend kennis maken met deze lieve pony’s?
Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!

Paarden buiten houden
De pony’s lopen het hele jaar door dag en nacht buiten. Ze kunnen schuilen in een grote stal en krijgen hooi uit slowfeeders met netten. Door hun water helemaal aan het andere eind van de paddock te zetten worden ze gestimuleerd om de hele dag (en nacht) heen en weer te lopen. Als je goed kijkt zie je dan ook een pad uitgesleten in de paddock. Wie ontdekt welke van de pony’s dat pad vaak juist niet neemt, maar een andere weg kiest?

Ze zijn allen onbeslagen (geen ijzers onder de hoeven) en zorgen zelf voor super sterke hoeven door veel over de harde ondergrond te lopen.
Rollen en slapen doen ze op het zachte zand of op de zachte vloer in de inloopstal. Als de grond droog genoeg is, mogen ze op het gras. Er zijn takken om mee te spelen of aan te knabbelen. Langs de paddock en de wei staan diverse kruiden, planten en bomen om te zoeken en van te eten.
De mest wordt elke dag weggehaald, zodat de kans op wormbesmetting zo klein mogelijk is. Ook blijven de paddock en de wei zo schoon en netjes. De pony’s voelen zich het fitst met genoeg hooi en beperkt gras. Een goed zoutblok en af en toe een handje vitaminebrokjes zorgen voor de overige mineralen en vitamines.

Meer informatie over paarden en de manier waarop wij ze houden: www.paardenbuitenhouden.nl

Diploma Trainer en Instructeur Natural Horsemanship is binnen! (2024)

Diploma Equitherapie is binnen! (aug. 2020)
Samenwerken!
Be a unicorn in a field of horses!


Welkom thuis Blue..
2011: Een nat ritje!
Harlie voor het eerst op het strand.

Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!