Referenties & de paarden en pony’s van de Ruiterburcht

Referenties & de paarden en pony’s van de Ruiterburcht

‘De Ruiterburcht heeft erg lieve pony’s waar kinderen veilig en in alle rust mee kunnen knuffelen. Noortje is rustig en heeft veel geduld en ervaring met kinderen. Mijn dochter vond het geweldig om Blue te poetsen, met hem te wandelen en er even op te zitten. Noortje kijkt ook goed naar het welzijn van haar pony’s. Ze heeft een mooie plek waar ze voldoende ruimte hebben om vrij te bewegen en kunnen kiezen of ze binnen of buiten willen staan.Rianne Beentjes, dierfysiotherapeut, 2022.‘De Ruiterburcht is een fijne plek in de natuur, waar Noortje samen met de paarden zorgt voor spiegelen en verbinden. Noortje leest het gedrag van de paarden en vertaalt dit naar adviezen en hints om je weg weer te vinden. De lieve paarden op zich zijn al een feestje.’ Monique, december 2022

‘Ik heb bij Noortje een coachingstraject gevolgd met haar paarden. 
Zij heeft een mooie plek met prachtig uitzicht en veel ruimte voor de paarden. In de stal is een fijne plek om in gesprek te gaan en oefeningen te doen. We hebben gekeken naar mijn kernkwaliteiten en wat daar de uitdagingen van zijn. Ik heb verschillende oefeningen met Harlie, Blue en Binky gedaan in de bak met pionnen. Door op verschillende manieren te handelen, reflecteren de paarden, waardoor je kon zien welk gedrag mijn valkuil was. Je krijgt als het ware een spiegel voor. Noortje begeleidt dit door vragen te stellen, om zodoende dieper na te denken over het hoe en waarom en je gedrag inzichtelijker te maken. Ik weet nu welke vervolgstappen ik moet zetten. Ik heb het elke keer ervaren als een fijne sessie en voelde mij er na erg ontspannen.
‘ * Monique Augustus 2020 *

‘Onze dochter is 8 keer bij jou geweest met de hulpvraag om goed na te denken op momenten dat het in haar hoofd te vol raakt en ze het niet meer kan overzien. Wij hebben gemerkt dat ze rustiger reageert wanneer wij iets uitleggen of bespreken met haar. Ze denkt beter na over vriendschappen en de waarde hiervan. Ze kan beter haar geduld bewaren. Wij hebben gezien dat ze bewustere keuzes maakt in wat ze wel en niet wil. Ze vraagt op school steeds meer hulp voor verduidelijking wanneer ze vastloopt wanneer ze iets niet snapt. Wij hebben een duidelijke vooruitgang geconstateerd en zijn blij met jouw ondersteuning. Ze ging graag naar je toe en heeft er heel veel plezier in gehad.’ November 2020 *

Wil je dit ook? Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!

De pony’s en paarden en hoe wij ze houden

Blue
Blue is een mixje van ongeveer 117 cm hoog. Hij heet officieel Orlando, maar is Blue genoemd vanwege zijn twee blauwe ogen. Blue is geboren op 12 juli 2005. Sinds 23 november 2019 bij ons.
Hij is een lief boefje. Hij loopt goed mee met de begeleider, als je tenminste zeker bent van je zaak! Hij houdt erg van knuffelen en ritsen open maken.

Binky
Een lieve, rustige en helemaal witte pony van 1 januari 2003. Waarschijnlijk is Binky een Shetlander of een mixje; in zijn paspoort staat gewoon ‘pony’. Hij is in ieder geval super lief en betrouwbaar onder het zadel. Maar vergis je niet; want op buitenrit kan hij behoorlijk doorlopen!

Mabel
Mabel komt van een manege uit de buurt en mocht hier na een korte vakantie blijven. Ze heeft zo’n 15 jaar manegelessen gelopen en mag nu bij ons wat rustiger aan komen doen.
Haar tanden en kiezen zijn ook al oud en hooi eten gaat daarom moeizaam. Mabel krijgt 2x per dag een hele grote emmer slobber!

Harlie
Een prachtige haflinger van 9 april 2000. Hij heeft zowel onder het zadel als voor de koets gelopen. Harlie houdt erg van kriebelen en aandacht. Harlie is heel soms een druktemaker, vooral als zijn kudde op pad gaat zonder hem. Harlie geniet van zijn pensioen op de Koggehoeven. De Ruiterburcht bekostigt zijn verblijf daar zelf en een deel van de opbrengst gaat daarom hierheen.

Wil je vrijblijvend kennis maken met deze lieve pony’s?
Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!

Paarden buiten houden
De pony’s lopen het hele jaar door dag en nacht buiten. Ze kunnen schuilen in een grote stal en krijgen hooi uit slowfeeders met netten. Door hun water helemaal aan het andere eind van de paddock te zetten worden ze gestimuleerd om de hele dag (en nacht) heen en weer te lopen. Als je goed kijkt zie je dan ook een pad uitgesleten in de paddock. Wie ontdekt welke van de pony’s dat pad vaak juist niet neemt, maar een andere weg kiest?

Ze zijn allen onbeslagen (geen ijzers onder de hoeven) en zorgen zelf voor super sterke hoeven door veel over de harde ondergrond te lopen.
Rollen en slapen doen ze op het zachte zand of op de zachte vloer in de inloopstal. Als de grond droog genoeg is, mogen ze op het gras. Er zijn takken om mee te spelen of aan te knabbelen. Langs de paddock en de wei staan diverse kruiden, planten en bomen om te zoeken en van te eten.
De mest wordt elke dag weggehaald, zodat de kans op wormbesmetting zo klein mogelijk is. Ook blijven de paddock en de wei zo schoon en netjes. De pony’s voelen zich het fitst met genoeg hooi en beperkt gras. Een goed zoutblok en af en toe een handje vitaminebrokjes zorgen voor de overige mineralen en vitamines.

Meer informatie over paarden en de manier waarop wij ze houden: www.paardenbuitenhouden.nl

Diploma Equitherapie is binnen! (aug. 2020)
Samenwerken!
Be a unicorn in a field of horses!


Welkom thuis Blue..
2011: Een nat ritje!
Harlie voor het eerst op het strand.

Klik op Contact gegevens en bel of mail mij voor een vrijblijvende afspraak!