Ondernemen

Ondernemen

Betekenis ‘ondernemen’:
on·der·ne·men (ondernam, heeft ondernomen)

1 op zich nemen

2 beginnen te doen; = uitvoeren: actie ondernemen

Ik heb dus iets op mij genomen. Wat heb ik op mij genomen? Ik heb de zorg voor meerdere pony’s op mij genomen. In die zin ben ik 19 jaar geleden al begonnen in het najaar van 2000 door de zorg voor Harlie op mij te nemen. Harlie kwam als klein pubertje van 7 maanden in mijn leven. Met vallen en opstaan hebben wij onze band ontwikkeld tot wat deze nu is. De weg was niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard. Zonder Harlie en de bijkomende uitdagingen was ik niet waar ik nu ben.

Ik ben begonnen met iets te doen. Goed, er was dus een paard. En ineens was er nog één. En nog één. En begon ik een opleiding Equitherapie. De pony’s waren er, de ruimte was er en de kennis was er of wordt opgedaan. Dus ik kon beginnen met ondernemen. Maar waar te beginnen? Er zijn zoveel mogelijkheden, zoveel vragen,

Ik voer iets uit. Iets uitvoeren, iets doen.. met paarden is er altijd wel wat te doen. Mest scheppen, voeren, verzorgen, poetsen rijden, et cetera. Ik zoek potentiële klanten, ik train met de pony’s. Wat voer ik precies uit? bij de Ruiterburcht kun je Psychomotorische therapie of begeleiding krijgen met behulp van paarden. Dat houdt in de praktijk bijvoorbeeld in: oefeningen doen met de paarden of de paarden erbij om je bewust te worden van iets dat tot dan toe nog niet aan de oppervlakte is gekomen, hierover praten, uitdiepen en verwerken, grondoefeningen, de paarden leiden en poetsen, een parcours bedenken en uitvoeren met een pony.

En onderneem actie. En nu is het dus tijd voor actie! Bij de Kamer van Koophandel aangemeld, BTW nummer gekregen en verzekering geregeld. De basis is geregeld. Ik oefen en doe de opdrachten voor de opleiding. En ik heb vooral veel lol! Want dat is het belangrijkste; dat je lol hebt in wat je doet. Plezier bij het leren zorgt ervoor dat kinderen beter leren. Plezier bij het ondernemen is voor volwassenen net zo belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder of geen stress ervaart en dat zorgt er weer voor dat je actie kunt blijven ondernemen. Mijn doel wordt dus:
Met PLEZIER ondernemen!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *