Een nieuwe letter aanleren bij de Ruiterburcht

Een nieuwe letter aanleren bij de Ruiterburcht

1. Maak een cirkel in het zand (met touwen op de grond bijvoorbeeld) en schrijf daar de letter in. Het kind mag de letter dan overtrekken door over jouw letter heen te lopen. Meerdere keren liefst. Zet een pion in de cirkel met daarop nog een keer duidelijk de letter.

2. Zet muziek aan (of zing zelf een liedje). Loop over de hoefslag met de pony of op de pony. Als de muziek stopt loopt het kind met de pony zo snel mogelijk naar de cirkel om daarin te gaan staan. Met meerdere kinderen en pony’s wordt dit een heuse stoelendans!

3. Leg van tevoren allerlei voorwerpen in de paddock of bak klaar waarvan een aantal de letter in het woord hebben. Laat het kind op de pony naar de voorwerpen lopen die de juiste letter bevatten. Je kunt deze in een speciale mand met daarop de letter late stoppen.

4. Loop met de pony de letter heel groot in het zand. Meerdere keren. Dan een keer op de pony als dat al lukt.

5. Maak van tevoren een woordenlijstje met woorden met de letter. Liefst mkm-woorden (medeklinker-klinker-medeklinker). Maak 3 vakken in de paddock met touwen of lijnen. Maak duidelijk welk vak ‘vooraan’, ‘in het midden’ en welke ‘achteraan’ is. Zeg een woord en laat het kind de pony in het goede vak zetten (of rijden).

En zo zijn er nog heel veel meer ideeën te bedenken! Wil je ook oefenen met pony’s? Klik hier om een contact op te nemen met de Ruiterburcht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *